Uppdaterad: 2012-12-20

GUIDE FÖR HUR MAN BRÄNNER XBOX 360 SPEL SOM FUNKAR I ALLA DVD-LÄSARE
OCH MINIMERA RISKEN ATT BLI BANNAD FRÅN XBOX LIVE
...


För att få ALLA spel att funka så krävs följande:

iXtreme Burner Max brännare (smidigast) ELLER brännare kompatibel med programmet BurnerMAX (se instruktioner under help i programmet)

Verbatim DVD+R Double Layer skivor (dessa måste användas ihop med brännaren ovan)

Senaste flashningen (för din Xbox 360 DVD-läsare)

1. Ta hem dessa program: (senaste versionen är viktigt)

http://www.imgburn.com (ImgBurn är ett gratis brännarprogram som är mycket bra)

Dropbox (ABGX360 v1.0.6 , verifierar och patchar spel så de funkar)

Packa upp ABGX_106_Wave_1-13.rar med winrar till valfri katalog och starta installationen med abgx360_v1.0.6_setup.exe.
När installationen är klar så flyttar du alla Video*.iso filerna till katalogen StealthFiles som ligger i katalogen där du installera abgx)

Starta ABGX 360 och välj:

1. AutoFix, ställ AutoFix Treshold till "Level 3 - Autofix if stealth passes but fails verification".

2. Misc, Your console's region code, select... och kryssa för (PAL) Europe.

3. Välj "File" och "Save Settings.." för att spara inställningen som standard!


2. Vi ska nu kolla så xbox 360 image/iso filen vi har är ok... (OBS! Funkar även på redan brända skivor men kan då ej fixa spelet vid eventuell fel - välj input/dvd drive i ställer för file)

Starta ABGX 360 och under "Input" trycker du på katalogikonen och väljer den stora image/iso filen som vi nu ska kolla och eventuellt fixa till.

Tryck sedan "Launch" så kommer en nytt fönster upp där den nu kommer kolla spelet mot en databas på nätet mot ett original, notera att databasen uppdateras ständigt med fler spel.
Hittar ABGX 360 några fel i image/iso filen vi öppnat så kommer den försöka rätta till detta, det kommer stå med grön text om de olika testen är ok. Spelen måsta antingen vara
regionsfria eller PAL spel för att funka med europeiska Xbox 360.

Finns inte spelet med i databasen ABGX 360 kollar mot så kan man ej veta helt säkert om det är en ok kopia som kan resultera i att spelet inte starta eller öka risken att bli bannad.

SS VERSIONER (för att minska risken att bli bannad på live)

Det sägs att spelen bör vara SS Version 2 för att vara så säkra på Xbox Live som möjligt, ABGX360 kan för det mesta ej fixa till
detta automatiskt i nuvarande version om nu inte spelet redan har SS Version 2. Versionen ser du under "Checking SS" i det svarta fönstret som öppnar sig när du verifierar spel.

Man kan fixa till detta manuellt men kan vara lite överkurs för en del, man letar reda på XEX CRC koden som står strax ovanför "Checking SS".
Denna kod använder man på http://abgx360.net/verified.php efter man valt XEX CRC som sökval till vänster om sökrutan. Man hittar då det
original som matchar den kopia man har, klicka på nummret längst till höger så får man fram en lista på en eller flera kombinationer med SS och DMI filer som matchar.

Förhoppningsvis finns SS Version 2 till det spelet du vill patcha till SS Version 2, välj att ta hem SS och DMI filen från en av raderna och lägga i samma katalog som spelet.

1. Under Options i ABGX 360, klicka bort "Verify if Stealth passes"

2. Under Manually Patch or Extract Files, klicka för "Patch even if stealth passes", sedan väljer du under Patch DMI och Patch SS de filer som du tidigare laddade hem.

3. Klicka nu på "Launch" så kommer spelet att patchas från SS Version 1 till det mer Xbox Live säkra SS Version 2.

4. Klicka nu ur de val du gjorde ovan och gör en normal verifiering igen för att se så allt ser OK ut, du bör nu ha ha ett spel som är lämpligare för Xbox Live.

 

ANVÄNDA IMGBURN

1. Starta ImgBurn och välj Tools\Settings\Write och bocka för "Perform OPC Before Write", tryck OK. Välj Write Speed 4x, bocka ur Verify om det är valt.

2. Inställningarna ovan kommer finnas sparade till nästa gång du startar ImgBurn, välj nu den lilla .dvd och starta bränningen av dina backupspel.

 

GUIDE FÖR HUR MAN LÄGGER IN XBOX 360 SPEL PÅ HÅRDDISKEN

1. Välj My Xbox

2. Gå till Game Library och tryck på A knappen.

3. Du bör komma till Recent Games så tryck på A för att välja dessa och välj det spel du vill lägga in.

4. Välj Install to Hard Drive, detta tar några minuter men när det är klart så kommer du få snabbare laddningar och en tystare maskin.

OBS! Skivan måste sitta i konsol även om man lägger in dem på hårddisken.